Jazzdans Jeugd

Combi Klassiek ballet en hiphop

Voor verschillende leeftijden biedt Hercules jazzdans, zowel voor basisschool leeftijd als volwassenen. Jazzdans is een vrije manier van dansen die kenmerken heeft van klassiek ballet en hiphop. Bij jazzdans wordt gebruik gemaakt van hedendaagse muziek zoals jazz, pop, rock en hiphop. De bewegingen en de muziek zijn losser dan klassiek ballet en strakker dan hiphop of streetdance. Bij de jazzdans staat het plezier voor dansen voorop. Er wordt samen met de groep een dans gemaakt. In de lessen worden de dansen aangeleerd en worden technieken aangeleerd, wordt gewerkt aan het vergroten van lenigheid en spierkracht. Bij Hercules zijn er recreatielessen jazzdans voor de verschillende leeftijden. Hiernaast heeft Hercules enkele selectiegroepen jazzdans.

Bij Hercules dansen we op blote voeten of teentjes. Zit jij in de (voor)selectie dan zijn de teentjes verplicht. Zit jij in de recreatie dan mag je kiezen of je op blote voeten wilt dansen of op teentjes.

Op onze pagina dansartikelen kun je vinden waar je de teentjes aan kunt aanschaffen.

Wil jij ook graag dansen bij Hercules of wil je een keertje komen kijken? Bij alle lessen kun je 2x gratis meedoen. Aanmelding vooraf is niet nodig (ook nu tijdens de Coronatijd is dit niet nodig). Kom gerust een keer kijken en meedoen!

Benieuwd naar ons lesrooster? Klik hier voor verdere informatie.