Dansvereniging Hercules schittert op Open Friese Kampioenschappen 2024

Nieuws overzicht

Klik op de afbeelding voor vergroting

Het was een feest om als vereniging weer aanwezig te zijn bij een danswedstrijd. Gedurende de afgelopen maanden hebben alle selectiegroepen intensief getraind om deze dag hun dans voor het eerst aan het publiek te presenteren.

In de kleedkamer hing een sfeer van gezonde spanning. Dansers wisselden elkaar af voor de spiegel, perfectioneerden hun make-up, zetten losse plukjes haar vast, en hier en daar werd nog snel een laatste aanpassing gedaan aan de danskleding met naald en draad, alles om ervoor te zorgen dat ze straalden op de vloer.

Toen was het moment eindelijk daar. De wedstrijd kon van start gaan. De dag was verdeeld in drie blokken, waarbij de groepen van Hercules verdeeld waren over de verschillende categorieën.

Sommige categorieën hadden een goede concurrentie, waar meerdere groepen van andere verenigingen aan deelnamen, in een paar categorieën was de concurrentie iets kleiner. Er werden prachtige prijzen behaald door de talentvolle dansers van Hercules met maar liefst vijf keer de eerste prijs, twee keer de tweede podiumplaats en een derde prijs!

Het was een dag vol enthousiasme waar het plezier in dans voorop stond. We zijn trots op hun prestaties en kijken uit naar wat de rest van het seizoen zal brengen.